Актуални Новини

„ПЪРВОМАРТЕНСКО ТУРНЕ”

На 26.02.2016 г., ресурсните учители и специалисти от Ресурсен център –Монтана, работещи на територията на община Берковица , заедно със своите възпитаници – учениците със СОП, организираха „Първомартенско турне”, по повод предстоящия празник. 

Пътуващият  театър бе с две  представления. Първото –  в 3. ОУ „Иван Вазов”, където малчуганите от предучирищна група и началните класове се насладиха на куклен театър, а от разказите на дядо, баба и внуците научиха много за мартенските обичаи. Сцената бе гостоприемна и за децата от публиката, които с настроение рецитираха и пяха. За награда  Баба Марта ги дари с пъстри мартенички.

Второто представление бе изнесено в „Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в Община Берковица”. Младежите с трепет посрещнаха гостите и искрено се забавляваха с героите от  представения спектакъл. Празничната атмосфера ги предразположи и те да попеят и потанцуват. За награда актьорите получиха лъчезарните усмивки, бурни аплодисменти и ръчно изработени картички. След това всички похапнаха вкусна питка и баница, а Баба Марта дари присъстващите с мартенички чудни, да са живи, здрави, ранобудни…