Актуални Новини, Новини

ПЪРВО МЯСТО ЗА ОТБОРА НА 1. ОУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“ – БЕРКОВИЦА В СЪСТЕЗАНИЕТО „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“

На 13 май 2022 година, на стадион „Мрамор“ в Берковица се проведоха 21 районни състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” 2022 година. В състезанието взеха участие 3 отбора от Берковица. Състезанията се провеждат в две състезателни дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м. щафетно бягане с препятствия.
На първо място се класира отборът на 1. ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Берковица с 989 точки. Със 7 точки по-малко, второто място заеха учениците от 3. ОУ „Иван Вазов“ – Берковица с 982 точки. Възпитаниците на 2. ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица, се класираха на трето място с 977 точки.
Всички участници показаха много добра подготовка и получиха купи, медали и топки, осигурени от Община Берковица. Наградите връчи Спаска Георгиева – Зам.-кмет на Община Берковица. Торта с тематична украса бе специален подарък от кмета Димитранка Каменова за всички участници в състезанието.
Победителите, с ръководители Калин Здравков и Мирослав Соколов, ще представят община Берковица в областния кръг на състезанието в град Монтана.