Актуални Новини, Новини

ПЪРВО МЯСТО ЗА ОТБОРА НА 1. ОУ “Н. Й. ВАПЦАРОВ” – БЕРКОВИЦА В СЪСТЕЗАНИЕТО „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“

Млад огнеборец 2023

На 15 май 2023 година, на стадион „Мрамор“ в Берковица се проведоха 22 районни състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” 2023 година. В състезанието взеха участие 3 отбора от Берковица. Състезанията се провеждат в две състезателни дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м. щафетно бягане с препятствия.
На първо място се класира отборът на 1. ОУ “Н. Й. Вапцаров” – Берковица с 933 точки, второто място с 811 точки заеха учениците от 2. ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица. Възпитаниците на 4. ОУ “Г. С. Раковски” – Берковица се класираха на трето място със 773 точки.
Всички участници показаха много добра подготовка и получиха купи, медали и топки, осигурени от Община Берковица. Наградите връчиха Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица и гл. инсп. Цветан Димитров – Началник на РСПБЗН – Берковица. Торта с тематична украса бе специален подарък от кмета Димитранка Каменова за всички участници в състезанието.
Победителите с ръководители Калин Здравков и Мирослав Соколов, ще представят община Берковица в областния кръг на състезанието в град Монтана в края на месец май.

Събитието се организира от Община Берковица и РСПБЗН – Берковица и е част от Спортния календар за 2023 година.