Актуални Новини, Новини

ПЪРВО ОУ „НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ“ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРАЗНИКА ЗА 24 МАЙ С БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

ПЪРВО ОУ „НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ“ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРАЗНИКА ЗА 24 МАЙ С БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

Светостта на училището е в опазване на извечно ценното и духовно начало в словото и отварянето на нови и нови пътища към знанието. С тази мисия Първо основно училище „Никола Й. Вапцаров“ – Берковица, отбеляза празника на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Учениците се включиха в шествието за празника, организирано от Община Берковица, дадоха начало на програмата с рецитала на прочувствената глаголическата молитва на стар и нов български език, организираха благотворителен базар, поставиха началото на изграждането на нов STEM център. 1130 лева е дарената сума, събрана на базара, който даде началото на дарителска кампания с цел доизграждане на STEM център „Трансформация“ по Национална програма на МОН, чието мото е Страстно създаваме поколение от щастливи, креативни, иновативни и критични мислители“.

Чрез STEM центъра ще се осъществи усъвършенстването на съвременната образователна среда и технологии с възможност за смяна в режимите на учене; създаване на ново учебно STEM съдържание чрез трансдисциплинарна интеграция на предметите; съставяне на училищна програма за кариерно ориентиране; прилагане на иновативни методи и подходи за ефективно преподаване; промяна в организацията и управлението на учебните процеси; професионално кариерно развитие на учителите и лидерския екип.

watermarked-3Идеята за базара е инициирана от седмокласниците, в която подготовка се включиха всички учители и ученици, както и членовете на Обществения съвет към училището, родители. На него бяха предложени грънчарски изделия и бижута от полимерна глина, изработени в грънчарската работилница в часовете за Занимания по интереси от целодневната организация на учебния ден; цветя, засадени в часовете по природни науки; две книжки с два комикса към тях, създадени по иновативна методика – резултати от двугодишна работата по международния проект „Крилати фрази“ по програма Еразъм +; продукти, произведени в дейностите по интереси  от смесения блок на целодневната организация на учебния ден, в часовете за проектни дейности или с подкрепата на родители, учители и съмишленици. Бяха изготвени и отпечатани брошура и плакат за базара, дело на учениците, придобили тези си умения в проектни дейности по проект – Образование за утрешния ден към МОН, по време на онлайн обучението.

Ръководството на училището, учителският колектив и всички ученици на Първо основно училище благодарят най-сърдечно на всеки добротворец, който даде своята подкрепа за каузата с труд и парични средства.

Кампанията продължава, а дарителската сметка е открита за всеки, който вижда бъдещето в здравата връзка между святото начало на буквата и адаптирането на образователната система към изискванията на новото време.

Защото бъдещото поколение има нужда от подкрепата на всеки един от нас.

 

БАНКА: ОББ

IBAN: BG22UBBS80023300355410

ПОЛУЧАТЕЛ: ПЪРВО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ,,НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ”

ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ ЗА ЦЕНТЪР

 

watermarked-IMG-6f2d81998489de59225a914803966a4a-Vwatermarked-4