Актуални Новини

РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ УЧИТЕЛИ В БЕРКОВИЦА

Учители от Хърватия, Полша и Румъния ще гостуват на колегите си от Първо основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Берковица. Срещата е работна и е подготвителен етап за втората мобилност за ученици от четирите държави. Учителите ще обсъдят конкретната програма и дейностите на  посещението. Четиристранното сътрудничество минава под мотото „Различни заедно”.

То е  насочено към приобщаване на националните малцинства, повишаване на качеството на тяхното образование, осигуряване на равни възможности на всички ученици да научат всичко за своя език, култура и традиции. Една от целите на това партньорство е да се насърчи развитието, обмена и прилагането на иновативни практики в учебния процес. Ето защо гостуващите учители и ученици ще присъстват на уроци, в които може да се преплете темата за националните малцинства и изучаването на техните езици и култура. Домакините от Първо училище ще покажат на гостите местните и регионални забележителности.

Посещението на учениците ще се състои  от 23.04 до 27.04.2018 г. Средствата са осигурени от програма „Еразъм +” чрез Център за развитие на човешките ресурси.