Актуални Новини, Новини

РАДИЧКОВИ ДНИ В БЕРКОВИЦА ПО ПОВОД 94-ГОДИШНИНАТА НА ПИСАТЕЛЯ

За поредна годна годишнината от рождението на писателя земляк Йордан Радичков (24.10.1929 – 21.01.2004), ще бъде отбелязана с редица събития в Берковица.
На 24 октомври (вторник), в КЦ “Йордан Радичков”, ще бъде подредена сборна изложба на детски рисунки “Приказният свят на Радичков през детските очи”. Изложбата включва рисунки на деца, посещавали летните школи и занимания на центъра, както и рисунки, участвали в различни детски конкурси, обявявани през годините.
На 25 октомври (сряда), от 15.00 часа, в КЦ “Йордан Радичков”, “Среща на вдъхновението” със Съюза на младите писатели Дебора Петкова и Димитър Петров – Председател на организацията. Съюзът на младите писатели възниква през лятото на 2023 г. като сдружение в частна полза, което се стреми към популяризиране произведенията на млади български писатели, не само от Северозападна България, но и от други части на страната, както и насърчаване на повече младежи към литературни изяви. Към настоящия момент организацията обединява над 20 млади автори от цялата страна, творящи в най-различни жанрове – разкази, романи, поезия, исторически изследвания, книги игри и други.
На 28 октомври (събота), от 11.00 часа, в Градска художествена галерия “Отец Паисий” – Берковица ще се състои награждаване на лауреатите на Национална литературна награда “Йордан Радичков” и откриване на изложба “Радичково време в Берковица” с картини от фонда на галерията.