АКТУАЛНО

РОТАРИ КЛУБ – БЕРКОВИЦА КУПУВА МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ДИГИТАЛЕН ЕХОГРАФ ЗА МБАЛ ГР. БЕРКОВИЦА

Ротари клуб – Берковица изпълнява проект DG1904 за подобряване на детското здраве, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища чрез осигуряването на модерно и ефективно медицинско оборудване за детско отделение на МБАЛ гр. Берковица на стойност 7,680.00 щатски долара. По проекта ще бъде закупен мултифункционален дигитален ехограф, 1 брой електрическа аспирационна помпа (вакуум аспиратор) и 2 броя инхалатори.

Партньори по Проект DG1904 на Ротари клуб Берковица са: Община Берковица, Ротари клуб Ботевград, Ротари клуб Видин, Ротари клуб Враца, Ротари клуб Монтана, Ротари клуб Раднево.

Основната целева група по проекта са децата на територията на Община Берковица, Община Вършец и Община Георги Дамяново – потенциални пациенти в детско болнично отделение на МБАЛ Берковица (0-18 г.).

През последните години се увеличи броят на респираторните заболявания, както и рискът за преминаването им в хронични такива. В детско отделение на МБАЛ Берковица ще се подсигури аспирационна помпа (вакуум аспиратор) и инхалатори, за да може да осигури качествено лечение на децата, както и ще прилага един от най-ефективните методи за лечение на различни заболявания на дихателните пътища. Използването на съвременна и качествена апаратура за лечение е основна предпоставка за повишаване здравето на децата и елиминиране на риска от хронични заболявания. С модерния ехограф ще се извършва бърза и точна диагностика, която в редица случаи е решаваща за спасяването на детски живот.

Доставеното оборудване е най-ново поколение, което налага и провеждането на обучение на медицинския персонал за работа с него.

След реализирането на проекта ще бъде постигнато подобряване на детското здраве, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища чрез осигуряването на модерно и ефективно медицинско оборудване за детско отделение на МБАЛ гр. Берковица. Наличието на съвременна и качествена апаратура за лечение ще допринесе за повишаване здравето на децата и елиминиране на риска от хронични заболявания.

С реализирането на проект „Оборудване на детско отделение на МБАЛ гр. Берковица” ще се спомогне за подобряване на детското здраве, превенция и качествено лечение на заболявания на дихателните пътища чрез осигуряването на модерно и ефективно медицинско оборудване за постигане на надеждно и достъпно здравеопазване на територията на общините Берковица и Вършец.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-143 (11) от 18.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-28-00-166 (4) от 05.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.