Актуални Новини

РОТАРИ КЛУБ – БЕРКОВИЦА СЪБРА СРЕДСТВА ЗА НОВОГОДИШНИ ПОДАРЪЧНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИ СЕМЕЙСТВА

RK-Berkovitsa (2)На 23, 24 и 25 декември се състоя благотворителна акция за набиране на средства на Ротари клуб – Берковица, със съдействието на Община Берковица в лицето на кмета Димитранка Каменова. Бяха събрани 700 лв., които РК Берковица удвои и със сумата от 1400 лева са закупени 70 броя подаръчни пакета. Те ще бъдат раздадени на 31.12. 2013 г. на деца на социално слаби семейства, на самотно живеещи хора, на самотни майки и на семейства с три и повече деца. Пакетите са материалното изражение на идеята на Ротари Клуб – Берковица за Шатра на благотворителността, като сумата събрана там се удвои от клуба и със събраните средства да бъдат закупени тези подаръчни пакети, съдържащи храна и същите се раздадат от клуба на деца от социално слаби семейства и социално слаби наши съграждани. Идеята се осъществи, като на датите 23,24 и 25 Декември 2013г. на центъра на гр. Берковица бе разположена шатра, където с любезното съдействие на членове на клуба, всеки наш съгражданин можеше да дари от сърце, средства, колкото му позволяват възможностите, като минимумът беше 1 (един) лев, срещу което всеки дарител получаваше равен на дарените левчета брой чаени свещички, които да запали на място и си пожелае нещо, което много иска да му се случи…”по Коледа стават чудеса”.

Всеки дарил средства, можеше да сподели и своята идея за развитието на Берковица, чрез записването и на нарочно поставените там листчета…  С активното участие на членовете на Ротари Клуб – Берковица, членовете на техните семейства, много приятели, граждани и гости на гр. Берковица, се събра сумата от 700.00 (седемстотин лева) лв., която удвоена от Ротари Клуб –Берковица, стана в размер на 1 400.00 (хиляда и четиристотин)лв.

 

Уважаеми Приятели,

От името на Рон Бъртан – Президент на РИ за 2013-2014 г.;

От името на Валентин Стоянов – ДГ на Дистрикт 2482 –България;

От името на клубния борд за ротарианската 2013-2014 г.на РК-Берковица  и лично от Мое име, Ви поздравявам с настоящите коледни и новогодишни празници, желая Ви крепко здраве, професионални успехи,  духовно и материално удовлетворение.

Наздраве!!!

 

Георги Горанов

Президент на РК-Берковица 2013-2014 г.