Актуални Новини

РУМЕН СТОИЧКОВ ПРЕДСТАВИ КНИГИТЕ СИ „СЪРЦЕ НА ДЛАН“ И „НЯКЪДЕ ТАМ“

IMG_20180221_155922 (2)С интересна презентация в библиотеката се състоя представяне на книгите от Румен Стоичков „Сърце на длан” и „Някъде там”.  В сборниците с пътеписи, авторът е събрал най-интересното от населените места, за които е правил репортажи и многобройните си срещи с обикновените хора, техните съдби и ежедневие. Интересни въпроси зададоха присъстващите, свързани със селищата от нашия край.

Авторът публикува интервюта с някои от най-популярните личности в съвременна България – Таня Масалитинова, Иван Кондов, Блага Димитрова, Вера Мутафчиева и Йордан Радичков, Станка Пенчева, които са намерили  място в книгата „Някъде Там”. В  „Сърце на длан” са поместени интервюта с Лили Иванова, Любка Рондова, Стоянка Мутафова, Сава Хашъмов, Валя Балканска, Донка Шишманова, Верка Сидерова, Борис Луканов, Мария Стефанова, Цветана Манева и Ваклуш Толев.

IMG_20180221_155858 (1)Румен Стоичков е дългогодишен водещ на „Нощен хоризонт” и има над 1200 предавания от 1995 г. насам. Работи в БНР от 1988 г., като репортер на предаването „12+3” по програма „Хоризонт”. От 2008 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче”. Член е на Съюза на българските журналисти. Носител е на специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена” през 2005 г. През 2007 г. става носител на наградата на Съюза на българските журналисти в раздел „радиожурналистика”. Той е носител на приза „Пазител на традициите 2015” на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите.

Двете представени книги са закупени и ще са на разположение за читателите на библиотеката.