Актуални Новини

РУСКИ ПЕСНИ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ГРУПА ГРАМОФОН ЗВУЧАХА НА БЕРКОВСКА СЦЕНА

На 5 май 2016 г. от  19:00 часа в големия салон на НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица прозвучаха руски песни в изпълнение на група Грамофон. Минути преди концерта г-жа Даня Минкова изнесе доклад за бележитата дата 9 май – Ден на победата.

Събитието е по случай 71 години от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. Концертът е с финансовата подкрепа на Община Берковица и НЧ „Иван Вазов-1872“. Официални гости на концерта бяха д-р Илиян Тимчев, председател на ОбС, кметът инж. Милчо Доцов, зам.-кметът Радослав Найденов, гостите от Марбъл проект, русофили от града и много общественици.

На 9 май цялото човечество почита една от своите най-големи исторически победи. Тази година се отбелязват  71 години от капитулацията на Германия и края на Втората световна война. В нея участват 61 държави, а животът си загубват повече от 55 милиона души. В този ден се поставя началото на обединение на държавите в Европа и създаването впоследствие на Европейския съюз. През 1985 г. срещата на върха в Милано обявява 9 май за Ден на Европа.