Актуални Новини

САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИКА ПЕТЪР БАБАЧЕВ

IMG_6960На 11 април 2017 г. в Пенсионерски клуб „Берковски  кестен“  бе открита самостоятелна изложба на Петър Бабачев. Тя е по случай неговия 75-годишен юбилей и Великденските празници.  Официален гост на събитието бе зам.-кметът г-жа Ася Велиславова, която от името на кмета инж. Милчо Доцов връчи поздравителен адрес на Петър Бабачев и откри изложбата.

               „За нас е изключително удоволствие да отправим сърдечни поздрави IMG_6965по случай Вашата 75-годишнина. Приемете искрените ни пожелания за здраве, щастие, благоденствие и творческо дълголетие. Вярваме, че по повод забележителния юбилей можем да изразим признателността на обществото ни за Вашето ярко личностно присъствие в живота на българското творчество.

           Пожелаваме  Ви здраве, мъдрост и успех в името на изконните християнски ценности, в името на патриотизма и родолюбието.“ – пише в поздравителния адрес.

IMG_6968В кратко резюме Рашка Панова представи изложбата на Петър Бабачев. Той е самобитен художник, който претворява в своите платна не само природата, но и душевното си богатство. Бабачев, според Рашка Панова, еднакво добре се справя с колорита на цветовете, както в пейзажите, така и в архитектурата. Той с голяма жар и патос рисува забележителностите на Берковица и нейната природа. Картините са му изцяло на берковска тематика. В заключение г-жа Панова подчерта, че ръката и душата на човек правят чудесата.

За себе си художникът казва, че първият му учител е Кирил Воденичаров, а след това малко и Боян Стоянов. После Бабачев спира да рисува докато на един 8-ми март направил на неговите колежки подаръци с негови картини и всички му казали, че трябва сериозно да се занимава с рисуване. От 30-годишен той започва да рисува и така до днес на неговия 75-годишен юбилей, когато открива своята 9 самостоятелна исложба с близо 30 творби.

Изложбата може да бъде посетена всеки ден до 29 април от 8:00 ч. до 17:00 часа, както и събота и неделя от 8:00 ч. до 12:00 ч.