Актуални Новини

СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ

DSC02736ІІІ ОУ ”Иван Вазов” гр.Берковица отбеляза Световния  ден за борба с тормоза в училище.
На 27.02.2013 г. в мултимедийния кабинет пред ученици и учители  беше представена презентация на тема “Силни без насилие” подготвена от осмокласниците. На учениците беше поднесена информация относно понятието тормоз и как можем да спрем насилието. Под мотото „Не на тормоза в училище!” DSC02744деца и учители  показаха съпричастност към идеите на Световния ден за борба с тормоза,  известен още като Ден на розовата фланелка
ДЕН на РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА (Pink Shirt Day) – 27.02.2013
Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище в Канада. Той е познат също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.  През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище. На следващата година на 25 февруари 2009 година също много ученици честват този ден идвайки в училище по розови тениски и други розови дрехи, на които пише „тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“.
Затова  училището се включи тази година в подкрепа на кампанията. На 27.02.2013 г. децата се облякоха в розово, подготвиха  презентация, табла и стикери за всички ученици, като с това заявиха  позицията си – ТОРМОЗЪТ СПИРА ДО ТУК!

 

Вашият коментар