АКТУАЛНО

Световна седмица за борба с глаукомата

На 21 март 2017 г., вторник от 10.30 ч. в гр. Берковица ще се проведе събитие, посветено на Световната седмица за борба с глаукомата. Глаукомата е очно заболяване, което настъпва без симптоми, води до необратима слепота, затова ранната й диагностика е важна за запазване на зрението и качеството на живот.

Събитието в Берковица е част от национална кампания за борба с глаукомата, която се организира от Сдружение „Пациентска организация „Глаукома“ и Институт за здравно образование. Предвидена е информационна беседа с безплатен скрининг на присъстващите, който ще бъде извършен на място от специалист-офталмолог. Срещата е предназначена за хората над 55 г. и за близки на болни от глаукома.

До този момент Националната кампания е гостувала в над 30 населени места, сред които: Видин, Враца, Лом, Кърджали, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Бургас и др. Навсякъде тя бе подкрепена от общинските администрации, които съдействаха за провеждането и медийната й популяризация и премина при голям интерес.

Световната седмица за борба с глаукомата се провежда всяка година през м. март по инициатива на Световната асоциация по глаукома (WGA) и на Световната глаукомна пациентска асоциация (WGPA).У нас стартът на Световната седмица за борба с глаукомата ще се отбележи с пресконференция, която ще се проведе на 14 март в столицата. На нея ще бъдат огласени данни за заболеваемостта у нас, както и графикът на безплатни прегледи, които ще се проведат в цялата страна.

За първи път се организира мащабна кампания за информираност за глаукомата, която ще продължи от март до октомври с безплатни прегледи в цялата страна.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого - Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 25.11.2022 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА23 ноември 2022 г. (сряда) – 14:00 часа 1.Докладна РД-92-00-2034(5) относно приемане Анализ за

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Доброто дело на Борислав Бамбалов
Актуални Новини

ДОБРОТО ДЕЛО НА РАДОСЛАВ БИМБАЛОВ СЪБРА МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ЧИТАТЕЛСКИ КЛУБ „ЛЮБОСЛОВИЕ“

Община Берковица и Културен център „Йордан Радичков“ – Берковица организираха първото литературна четене в новосформирания клуб „Любословие“, открит тази година

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛEНИЕизх.Nо УОСГ-70-00-544 (1) от 02.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.