Актуални Новини, Новини

СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ИЗБА АГРОФИТНЕС ОТ С. БОРОВЦИ

Сребърен медал от най-престижния конкурс Concours Mondial de Bruxelles, бе присъден за вино от най-малката изба в България – Агрофитнес, с. Боровци, Община Берковица.

Чест без аналог, оказвана само на най-добрите производители в света. Тази година с впечатляващ резултат е Памид “Гарваново око”. Международно жури съставено от световни експерти, от САЩ, Португалия, Мексико, Франция и Испания го оцени високо като елегантно изключително добре балансирано, плътно и заоблено вино с аромати на череша, ягода, черни плодове, цветя и подправки. От избата уточняват, че само в с. Боровци може да се намери този сорт и това вино. И не случайно Гарваново око спечели и Златен медал на Международния балкански винен фестивал. Двете отличия за виното дават допълнителна стойност на международните пазари, които вече очакват „Гарвановото око“ на избата.

Любимият на всички Зарчин, еталона на Берковското лозарство и винарство, заслужено извоюва Златен медал на Международния балкански винен фестивал.

Изба Агрофитнес се занимава с производство и продажба на вина от автентични и изгубени, местни български сортове грозде, дегустации и винен туризъм.

Любителите на автентични вина могат да посетят щанда на Агрофитнес на Балканския фестивал на виното The Balkans International Wine Competition and Festival, който ще се проведе от 27 до 29 юни пред НДК София.