Актуални Новини

СВЕТЪТ, В КОЙТО ИСКАМ ДА ИЗРАСНА

1Под този надслов беше обявен епистоларен литературен конкурс във Второ основно училище „Христо Смирненски“ – Берковица. Той е част от Седмицата на творческите изяви, която традиционно се провежда в училището по повод 2 април – Международен ден на детската книга.

Осемнадесет момичета и момчета от прогимназиален етап написаха писмо до приятели и познати, до политици, до хора на науката, до извънземни и космически приятели, до татко и баба, до мама от името на неродения й син. Темата провокира не само творческия талант на децата, но и задвижи техните мечти и желания за един по-добър свят, в който искат да израснат. Съвсем откровено и по детски искрено учениците споделят размисли за актуалните проблеми на деня, от които не желаят да избягат, а виждат себе си като строители на утрешния хубав ден. Това създава усещане за оптимизъм и надежда и у нас, възрастните.
Всички писма са изнесени върху литературно табло във фоайето на училището, а най-добрите ще бъдат наградени в края на творческата седмица и изпратени за участие в Национален конкурс на Българските пощи.