Актуални Новини

СЕДМИЦА НА ГОРАТА И В ДЕТСКА ГРАДИНА“ЗВЪНЧЕ“

20180405_105042В рамките на традиционната Седмица на гората, Детска градина „Звънче“ посрещна много гости – служители и експерти от Регионална дирекция по горите – Берковица. Седмицата на гората – 2018 е под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“.

С много настроение децата от група „Петле“ и група „Плодчета“ се включиха в отбелязването на празника. Те поздравиха гостите с песни и стихчета за гората, показаха им колко много знаят за опазването на природата.

Инж. Сашо Каменов поздрави децата за това, което са научили, разказа им как се извършва залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е дейността на хората, които се грижат за гората.

20180405_105010Представителите на РДГ – Берковица поднесоха много подаръци – книжки, лакомства и най – важното дръвчета, които всички заедно 20180405_105131засадиха в двора на детската градина.

Малките природолюбители от детска градина обещаха да се грижат за засадените дървета и да ценят и обичат зеленото богатство.

Децата и екипът на Детска градина  „Звънче“ благодарят за чудесната инициатива на Регионална дирекция по горите – Берковица, пожелават им много професионални успехи и се надяват на бъдещо ползотворно сътрудничество.