Актуални Новини

СЕДМИЦА НА ЛИТЕРАТУРНИТЕ ИЗЯВИ

karnaval_2OUПо повод 2 април  – Международен ден на детската книга, за втора поредна година във 2. ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица се проведе Седмица на литературните изяви. С много творческа енергия и настроение премина последната учебна седмица на месец март. В 1, 2 и 3 клас по време на литературните четения за най-добър четец с грамота и книга бяха отличени Лора и Елица от 1 клас, Мария от 2 клас и Венцеслав от 3 клас.

Творческата фантазия на децата беше провокирана с обявените предварително литературни конкурси. Седемнадесет приказки с интересните заглавия „Захарната къща“, “Героят на град Сладкиш“, „Бонбоненият облак“, „Пролетни бонбони“, „Бонбонен сън“ и т. н.  и написани с почерка на самите автори, украсиха фоайето на училището. Наталия от 3 клас, Маргарита и Христа от 4 клас, Теодора , Виктория, Дани, Нанси, Елена, Ванеса, Златина, Александрия, Сашко, Диляна, Денис и Поли от 5.а клас, Цветан от 5.б клас и Ангелина от 6.а клас получиха грамоти, книги и химикалки за участие в конкурса за приказка под надслов „От небето пада дъжд от бонбони“. В конкурса за написване на есе и стихотворение „Моите детски мечти“ бяха отличени Лили от 7.а клас, Габриела и Мария от 7.б клас. В рамките на Седмицата се проведе Празникът на буквите с 1.а клас и състезания по български език в 5, 6 и 7 клас. Най-голям интерес и с висок градус на емоционални преживявания премина приказният карнавал. 46 деца, облечени като любимите си приказни герои, показаха атрактивност не само с оригиналността на костюмите, но и с репликите и разказите на своите герои. Пред очите на многобройната публика отново оживяха Пепеляшка, Малечка Палечка, Червената шапчица, Спящата красавица, Котаракът в чизми, Хитър Петър, Белоснежка и Червенорозка, Жабокът-цар и много други. Всички участници получиха грамоти, книги, тефтери, химикалки.

В последния ден от седмицата 11 деца от 5 и 6 клас ще представят училището в Областния кръг на олимпиадата по БЕЛ.

Една хубава творческа Седмица на литературните изяви, която тази година 2. ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица посвещава на своя 50 – годишен юбилей.

konkurs

Вашият коментар