АКТУАЛНО

„СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ“

Традиционната „Седмица на пожарната безопасност” и тази година се провежда от 9 до 15 септември, като кулминацията е на 14 ІХ, когато българските огнеборци по традиция отбелязват своя професионален празник. Тази година на 14 септември, се навършват 108 години от първия Пожарникарски събор на пожарните командири и дейци, проведен през 1905 година в София. Именно на него се слага началото на съвременното пожарно дело в България, а датата е обявена за патронен празник на хората, посветили живота си на борбата с огнената стихия. Точно 90 години по-късно – на 13 септември 1995, с решение на Министерски съвет, забравената традиция е възстановена.

Целта на празника, е не само да се акцентира върху проблемите с осигуряването на пожарната безопасност, а също и да се наблегне на противопожарните правила, които всеки трябва да спазва, както на работното място, така и в бита и сред природата.

Освен пожарогасенето и държавния противопожарен контрол, друга основна задача изпълнявана от Пожарната, е извършването на спасителни дейности, което включва спасяването на хора при бедствия, аварии, катастрофи и др.

Обаждайки се на телефон 112, хората винаги могат да разчитат на помощта на огнеборците при:

– възникване на пожари,

– пътнотранспортни произшествия,

– аварии свързани с изтичане и/или разливане на опасни вещества,

– наводняване на частни и обществени сгради.

Структурите на Главна дирекция „ПБЗН” са готови да оказват помощ и при отстраняване на паднали дървета и опасни конструкции, спасяване на хора от високи сгради, а също така и при тежки зимни условия по пътищата.

Използвайки повода, отправяме апел към всички граждани, да спазват противопожарните правила, като не допускат небрежност при боравене с огъня и спазват забраните за палене. Нека със своите дела да даваме пример на нашите деца и възпитаваме у тях чувство за отговорност и дълг.

 

Във връзка с празника, РСПБЗН – Берковица:

1. Обявява „Ден на отворени врати” – всеки ден от 09:30 до 12:00ч. на 10, и 12.09.2013г. и организира приемна за граждани на адрес: гр.Берковица, ул. „Антон Страшимиров” №2, ет.2, ст.2, тел.: 0953/80-160.

2. Провежда демонстрация на ПП техника и елементи от „пожаро-приложен спорт” пред деца от детските градини, в двора на РСПБЗН – Берковица на 12.09.2013г. от 10:00ч.

3. Провежда демонстрация на ПП техника в ДДМУИ – Берковица.

Ръководството на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, поздравява своите служители и всички, които са съпричастни към високохуманната ни професия, като им пожелава здраве и успехи в личния живот и на работното място.

 

 От Ръководство на РСПБЗН

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

75-годишен юбилей 4.ОУ
Актуални Новини

ЧЕТВЪРТО ОУ „Г.С.РАКОВСКИ – БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СВОЯ 75-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

„Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини“Г. С. Раковски Има нещо величаво в благородното дело да създадеш училище, да вградиш

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕ изх.Nо УОСГ-94-00-3161 (11) от 04.11.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл.

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого - Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕ№ УОСГ 94 00-3634(3) от 01.11.2022 г. Общинска администрация – Берковица обявява на заинтересованите, че със

ВИЖТЕ ОЩЕ »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Детско полицейско управление
Актуални Новини

В 4. ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“ – БЕРКОВИЦА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

На 22 ноември 2022 година с тържествена церемония 4. ОУ „Георги Сава Раковски“ – Берковица, Община Берковица и Районно управление

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.