АКТУАЛНО

СЕСИЯ

На проведено редовно заседание на ОбС Берковица на 19 юли 2012 г. местният парламент не даде съгласие за промяна действащата цена на ВиК услугите в общината. От докладна записка РД-92-00-463 /11.07.2012 г./, внесена от председателя на ОбС инж. Петър Якимов става ясно, че „ВиК” Берковица е оповестило в средства за масова информация своите намерения за повишаване цената на водата без знанието на  Общински съвет и Кмета на община Берковица. ВиК – дружеството, чиито принципал е Общински съвет  е подало и заявление до ДКЕВР, внесено на 19 април 2012 г. за повишаване цената на водноснабдителните услуги в община Берковица. От направените справки става ясно, че съгласно Наредбата за регулиране на цените на водноснабдителните и канализационни услуги, не е спазен едномесечния срок, предвиждан в чл.18 и практически не е извършено обществено обсъждане. От 10.07.2012 г. тече 14-дневен срок, съгласно чл.25, ал.1 от Наредбата за регулиране цените на ВиК услугите, за мнения и възражения по предложените проекто-решения на ДКЕВР за повишаване цената на ВиК услугите в Община Берковица. В тази връзка ОбС  реши, че е нарушена процедурата и ДКЕВР е подведена за изготвянето на доклада и проекто-решението, както и не даде съгласие за промяна действащата цена на ВиК услугите в общината. Общински съвет Берковица и кметът Димитранка Каменова са единодушни, че трябва да се спазят всички процедури, да се чуе мнението на хората и да се обсъди социалната поносимост на евентуално повишение цената на водата. По време на сесията бе гласуван и Отчета на ДДМУИ Берковица и Защитено жилище за 2011 г., и промяна структурата на ОбА във връзка с изискванията на Наредба за прилагане на Класификатора на длъжностите в администрацията. В края на заседанието в точката за питания, предложения и становища по обществено значими въпроси кметът Димитранка Каменова отговори на поставени от съветниците въпроси. Стана ясно, че от следващата седмица започва изкърпването на дупките в града и освежаване на маркировката. Предстои и асфалтиране на пътя за с. Бистрилица и с. Комарево след приключване на процедурите, а от началото на месец септември шивашка фирма ще отвори врати в Берковица. Г-жа Каменова допълни, че в момента фирмата набира персонал и хора, останало без работа могат да се възползват от това.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ПРИКЛЮЧИХА СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНСКИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023-2024 “

Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката за учебната  2023 – 2024 г. Те

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (72) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (716) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (46) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (40) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (15) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (32) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

С ГРИЖА КЪМ ПРИРОДАТА

Децата от детска градина  “Васил Левски”, с. Бързия дадоха нов живот на дръвчето, което им бе дарено от кмета Радослав

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.