Актуални Новини

СКИ И СНОУБОРД В БЕРКОВСКИЯ БАЛКАН – АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Ако търсите комбинация от уникална природа, спокойствие, лежерно  каране по пистите и хижа, това е Ски център Ком. Условията за ски през уикенда ще са добри. Пътят до зона Ком е почистен.  Всички съоръжения ще работят в почивните дни, а пистата предстои да бъде обработена.  Цената на еднодневната карта за съоръженията е 20 лева за възрастни и 15 лева за деца, полудневната карта струва 15 лева за възрастни и 10 лева за деца. Работното време е от 9:30 до 16:30 часа. Пълно ски-оборудване под наем.

Хижите са ремонтирани и отворени за туристи. За групови посещения и повече дни има и отстъпки.

Информация за места за настаняване в хижите в Зона Ком може да получите на следните телефони:

 

Хижа Ком /нова/ – GSM: 0885 83 02 71 /леглова база – 87 места/

 

Хижа Ком /стара/ – GSM:  0889 68 16 93 /леглова база – 18 места/

 

Къща Ком / профилакториум/ – GSM: 0887 34 87 87 /леглова база – 14/

От ПСС – Берковица напомнят, че ако бъде предприет поход в зона Ком, това да става само по зимната маркоровка. Преди преход да бъдат информирани планинските спасители или хижарите и мобилните телефони на туристите да са с добре заредени батерии. Безплатният телефон при аварийни ситуации на ПСС за Мтел и Вивател е 1470, без да е нужно да се набира код.

 

Скиорите вече ще могат да проверяват условията на пистите в зона Ком и онлайн. Снежната покривка и състоянието на пистата може да се проверява през сайта на общината (https://www.berkovitsa.bg/camera-kom/), а за тръгне видеото, трябва да имате инсталиран Java Script. Камерата предава денонощно.