Актуални Новини

СКИ СЕЗОНЪТ ПОД ВРЪХ КОМ ЗАПОЧНА

IMG_3882На хубаво време и снежна писта се радваха скиорите, посетили зона Ком през уикенда, където официално бе открит ски сезона. Тази година началото му се забави заради липса на достатъчно сняг. От години склоновете под връх Ком са любимо място не само за местните скиори, но и на такива от цялата страна. „На добър сезон ще разчитаме, не само заради хубавия сняг“, каза зам.-кметът Радослав Найденов, но и на добрата комбинация от уникална природа и спокойствие за туристите. Той даде старт на ски сезона в съботния ден и поздрави всички от името на кмета инж. Милчо Доцов с „добре дошли в Берковската планина“. Ски център Ком има всички условия да осигури на скиорите хубави дни за спорт и отдих.

Цената на еднодневната карта за съоръженията е 20 лева за възрастни и 15 лева за деца, полудневната карта струва 15 лева за възрастни и 10 лева за деца. Работното време е от 9:30 до 16:30 часа. Пълно ски-оборудване под наем.

Хижите са ремонтирани и отворени за туристи. За групови посещения и повече дни има и отстъпки.

Информация за места за настаняване в хижите в Зона Ком може да получите на следните телефони:

Хижа Ком /нова/ – GSM: 0885 83 02 71 /леглова база – 87 места/

Хижа Ком /стара/ – GSM:  0889 68 16 93 /леглова база – 18 места/

Къща Ком / профилакториум/ – GSM: 0887 34 87 87 /леглова база – 14/

Скиорите могат да проверяват условията на пистите в зона Ком и онлайн. Снежната покривка и състоянието на пистата може да се проверява през сайта на общината (https://www.berkovitsa.bg/camera-kom/), а за тръгне видеото, трябва да имате инсталиран Java Script. Камерата предава денонощно.