Актуални Новини

“СЛОВОТО В НЕМИЛОСТ”

Книгата „Словото в немилост”  на Йордан Каменов бе представена на 24 октомври 2013 г.  от 17.30 ч.  в къща-музей „Иван Вазов“.  Събитието бе уважено от Зам. кметът Радослав Найденов, ученици от гимназия „Д-р Иван Панов“, учители -пенсионери и читатели. “Словото в немилост” e 8-ата издадена книга на Йордан Каменов. Разделена е на четири части –  “По волята на империята”, “Зоркостта на особата”, “Време за хвърляне на камъни” и “От насилие към безсилие или в името на народа”. Написана е живо, на прекрасен език, с голяма ерудиция и завидно майсторство. Книгата разширява представите за сложния литературно-исторически процес в годините, разкрива полемичната дарба на автора и голямото му родолюбие.

По своята структура и послание тя доизгражда образа на националната ни литература и предизвика интереса не само на литературоведите, но и на широк читателски кръг.

Йордан Каменов е роден през 1945 г. Завършил е българска филология и педагогика в СУ “Св. Климент Охридски”. Член е на Съюза на българските писатели от 1996 г. и дописен член на Българската академия на науката и изкуствата. Съставител, редактор и издател на не малко книги, антологии и сборници. Написал е редица енциклопедични статии за поредицата томове “Литературна периодика” на БАН и “Пиринският край”.