Актуални Новини, Новини

СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА ЗА ЗАСАЖДАНЕ НА ДРЪВЧЕТА В ГРАДА

Служители на Общинска администрация – Берковица, съвместно с ОМ „Комунални дейности“ – Берковица, се включиха в инициативата по залесяването на фиданки в града по повод Седмицата на гората.
Кампанията започна в понеделник – 4 април 2022 година, и ще продължи до окончателното засаждане на фиданките – бял бор, дъб, ела, смърч, кедър, явор и люляк. Дръвчета ще бъдат засадени в парк “Св. Георги Победоносец (Пашината), ж.к. “Стара планина”, ж.к. “Заряница”, ж.к. “Изгрев”, в района на мост “Лонджата”, бл. “Явор” (зад спирката), пл. “Сарая”, в дворове на детски градини, училища и институции.
Благодарим на Държавно горско стопанство – Берковица, което ни предостави безвъзмездно 150 броя дръвчета. И на Гората.бг, които ни предоставиха останалите 150 броя.
Призоваваме гражданите да пазят посадените дръвчета, да се грижат за тях и да не позволяват безхаберно отношение и посегателство към екологичното богатство на община Берковица. Нашата природа е най-ценният ресурс, който имаме и трябва да го съхраним за бъдещите поколения.
Ние вярваме, че добрият пример е заразен, затова благодарим на всички, които се включиха в тази страхотна зелена инициатива!