Спорт

СПОРТЕН КЛУБ ПО БИАТЛОН “КОМ БЕРКОВИЦА”

Вероника Григорова
Тел.: 0888 732 216, e-mail: roni_ski@abv.bg
Павлина Филипова
Тел.: 0885 334 369 и 0899 181 210,
e-mail: pfilipova@abv.bg

Имало едно време една мечта …. една мечта за първия клуб по биатлон в Северозападна България!
И мечтите тръгват с мечтатели!
След продължителните успехи в биатлона на европейската шампионка Павлина Филипова, в Берковица се подема идеята за създаване на клуб, който да продължи успехите на берковското златно момиче. Клуб, който да предаде наученото, духа и традицията на биатлона! Клуб, който да създаде следващите поколения български биатлонисти
Клубът по биатлон „Ком – Берковица” чудесно се вписва в плановете на Община Берковица за развитие на зимния спорт и зимния туризъм. В плановете за изграждане на туристически център зона Ком.
Началото е поставено на 05.05. 2006 година.
Първият успех бе учредяването на Клуба по биатлон „Ком – Берковица”. Инициативата идва от самата европейска шампионка Павлина Филипова, а треньор е най-подходящият Вероника Григорова.
Успехи:
С упорита работа и талантливи спортисти успехите идват бързо и то на междунарни състезания:
Ния Димтрова- Европейска шампионка за девойки, Бронзова медалистка на Стария континент,Сребърен медал на Световно първенство за девойки до 19г.Получава Икар за най- добър млад състезател на България за 2012г.
Десислава Стоянова – Четвърто място на Световното първенство за девойки 2011г. Участника в Зимните Олимпийски Игри през 2014г. И 2018г.
Петьо Иванов- Четвърто място на Световното първенство за юноши през 2014г.
Кристиян Стоянов – Пето място на Световното първенство за юноши през 2017г. осмо място на Европейското първенство 2018г. И Единадесето място на Олимпийски игри за младежи 2016г. И избран за знаменосец на Българската делегация.
Мария Здравкова- Шесто място на Европейското първенство 2020г.
МНОГО МЕДАЛИ ОТ ДЪРЖАВНИ И БАЛКАНСКИ ПЪРВЕНСТВА