Актуални Новини

СПОРТЕН ПРАЗНИК

SDC16842На 12.05.2016 г. АРОПМО – Асоциация за развитие на обучението по право и международни отношения, съвместно с Гимназия „Д-р Иван Панов“-Берковица, организира спортен полуден. Гимназистите и студентите от университети от различни държави премериха сили на волейболното игрище, масата за тенис, тегленето на въже и скачането с чували. Показаха и своите умения при управлението на велосипед.

Инициативата се реализира като част от дейностите по проекта “ Спортът е начин на живот“ на АРОПМО по програма Еразъм +. Основната цел на проекта е да се покаже на участниците, че спортуването поддържа тялото здраво и във форма, както и че спортуването намалява риска от някои заболявания.

Владимир Захариев, координатор на проекта и бивш ученик на Гимназията, сподели :  „Направихме спортен полуден с Гимназията, защото смятаме, че за малък град като нашия ще е полезно за учениците да имат възможност да се срещнат с хора от други националности и култури, като в неофициална среда могат да общуват на английски, което ще е една стъпка напред за нашите деца.“

Владимир Захариев изрази своята огромна благодарност на директора и учителите от Гимназията, които помогнаха за организирането на спортния полуден, както и на Цветана Петкова-треньор по колоездене, която заедно със своите колоездачи-шампиони показа на чуждестранните  гости, че в Берковица има талантливи деца. Изрази и своята надежда, че в бъдеще ще има възможност да реализира още проекти в родното градче.