Актуални Новини

СРЕЩА В БИБЛИОТЕКАТА

IMG_3614На 17 март 2016 г. в библиотека „Йордан Радичков“ се проведе среща с Надежда Анастасова, която разказа за съдбите на четирите майки и синовете им, за които пише в книгата си  “Четирите майки от село Бистрилица”. Свои впечатления и спомени споделиха Вергиния Филипова, бивша директорка на II ОУ“ Христо Смирненски“,  Димитър Вълков, ученик на писателката, Емилия Григорова –  организирала срещата, съселянката на майките Иванка Василева и други учители – пенсионери.

IMG_3635Радослав Найденов, заместник – кмет на Община Берковица поднесе поздравление от името на Общинското ръководство, много цветя получи и от участниците в събитието, които тя любезно пожела да се положат пред паметниците в града и молбата й бе изпълнена.

На всеки присъствал г-жа Анастасова подари книга с автограф и изрази голямо IMG_3645задоволство от срещата, на която обмени и мили спомени с приятели.

Авторката с основание се гордее, че Бистрилица е полуродно място на известните ни писатели от Калиманица и Живовци, щом майките им са от това село. Те дават         живот и издръжка на творците, възпитават ги, но и ревностно продължават своето влияние върху тях до края на живота си. Книгата “Четирите майки от село Бистрилица”  е интересно четиво – пример за майчинска всеотдайност.