Актуални Новини

СРЕЩА С ПОЕТЕСАТА ВАЛЕНТИНА МИХАЙЛОВА В БИБЛИОТЕКА „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“

IMG_20180423_104910На  27 април от 17.00 ч. в библиотека „Йордан Радичков”,  Валентина Михайлова – поетеса, литературен критик и журналист, дъщеря на поетичното семейство Людмила и Младен Исаеви, ще представи своето творчество пред гражданите на гр. Берковица.  Авторката има издадени четири стихосбирки.

Валентина Михайлова е родена в гр. София. Завършила е специалност Философия с профил социология в СУ „Св.Климент Охридски”. Специализирала е театрознание към ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Завършила е и магистратура по БИН  във Философски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Работила е в ННИЦК при бившия Комитет за култура, а по-късно –  като редактор в Центъра за литературна информация при СБП. От 7 години работи като библиотекар във филиалната библиотека към НЧ „Славянска беседа.”

Над 30 години Валентина Михайлова се занимава с оперативна журналистика и театрална критика. Има редица публикации в областта на изкуството и културата. Активно е сътрудничила към редица  столични печатни издания: сп. „Театър”, „Пламък”, „Читалище”, в. „Пулс”, „Вечерни новини”, „Народно земеделско знаме”, „Антени”, „Български писател”, „Словото днес” и др.  Нейни  стихове, епиграми и афоризми са публикувани в някои столични и извънстолични литературни издания, сборници и антологии. Тя е носител на няколко литературни награди. За стихосбирката „Предчувствие за бряг” печели наградата на името на Божидар Божилов за 2013 г. Валентина Михайлова е член на СБП, СБЖ  и САБ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!