АКТУАЛНО

СТАНОВИЩЕ НА КМЕТА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ОТНОСНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА „ПРОЕКТИРАНЕ И СТРОИТЕЛСТВО НА ПСОВ И СТРОИТЕЛСТВО НА ВиК МРЕЖА НА ГРАД БЕРКОВИЦА“

Причините за прекратяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка „Проектиране и строителство на ПСОВ и строителство на ВиК мрежа на град Берковица са, че в методиката за оценяване по показател „ценово предложение“ е предвидено участниците да бъдат класирани по предложените от тях цени без ДДС и непредвидени разходи. В същото време в образеца на част от документацията не е предвидено представяне на цени от участниците, които да бъдат оценени от комисията. Изчисляването на тази цена от комисията е незаконосъобразно и недопустимо. Това води до невъзможността и  да класира участниците без да наруши Закона за обществени поръчки. В следствие на констатираните нарушения при откриването на процедурата и възможността от финансови корекции, възложителят в случая община Берковица взема решение за прекратяване на процедурата, която ще бъде открита отново след отстраняване на грешките в документацията. Продължаването на процедурата за възлагане на обществена поръчка „Проектиране и строителство на ПСОВ и строителство на ВиК мрежа на гр. Берковица” в този и вид би довело до санкции от контролните органи и финансиращият орган. Те  могат да достигнат до 25% от стойността на самата поръчка, което е в размер на 4 108 734,62, а това ощетява общината.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ПРЕВЕНЦИЯ НА РИСКОВОТО ПОВЕДЕНИЕ И УПОТРЕБА НА ПСИХОАКТИВНИ РИСКОВИ ВЕЩЕСТВА В ЧЕТВЪРТО ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“

Днес се проведе информационна кампания на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с деца на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Нормативни актове

Правилници

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА – приет и изменен с реш. 77/прот. 5 от 26.01.2024

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (706) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (26) град Берковица (34) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (41) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

100% БУДНИ В СЕЛО СЛАТИНА

На 20 февруари фолклорната група на с. Слатина, специално за ” 100% будни” по БНТ, представи местни ястия в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.