Актуални Новини

СТАРТ НА НОВАТА ЧИТАЛИЩНА ГОДИНА

20191001_192334Успешна и пълна с награди бе изминалата творческа 2018/2019 г. за НЧ „Иван Вазов-1872“. Пълната колекция от успехи бе представена от председателя на читалищното настоятелство на проведеното на 1 октомври отчетно-изборно събрание на членовете на културната институция.
Освен реализираните два проекта – за енергийна ефективност и за ремонт на големия читалищен салон, съставите на читалището могат да се похвалят с много участия и завоювани призове от местни, национални и международни фестивали.
Детската школа по изкуствата доказва, че малкият град също може да ражда големи таланти. Благодарение на преподавателите Лариса Симова, Ирина Николаевна, Камен Пунчев и Иван Павлов берковските пианисти, певци, децата от Младежкия духов оркестър разнасят славата на града ни и обират овациите на публиката.
Танцов ансамбъл „Малинарка“, малките малинарчета – с ръководител Димитринка Богданова, танцьорите от „Танцувай за здраве“ – с ръководител Ирина Стоянова, актьорите от детския състав – с ръководител Дафинка Стефанова, и големите театрали – с ръководител Цветан Цветанов, група „Сладък спомен“ – всички те допринасят за обогатяването на културния живот в града и общината. Безспорни са заслугите на живите символи на града – Берковската духова музика!
Читалищната библиотека отново отвори врати след големия ремонт – тя е след най-богатите на книги и периодичен печат в Северозапада.
Единодушно бе преизбран досегашния председател на читалищното настоятелство, като и останалите членове и поверителната комисия.
Председателят на читалищното настоятелство с вълнение благодари на читалищните работници и на дейците от различните състави, които с творческата си работа оживяват тази красива сграда и я пълнят с красота!