Актуални Новини, Новини

СТЕФАН ЯРЪМОВ ПОЕМА ДЮШ НА ФК „КОМ“

Stefan-QrumovГолемият футболист и треньор ще работи с младите надежди на ФК “Ком“ – това сподели президентът Асен Стефанов.

„Целта ни е да мотивираме повече деца да спортуват, а също така да получат професионално мнение за играта си. Надяваме си по този начин да въвлечем и повече родители, които да подкрепят своите деца.“

С опита и познанията си Стефан  Яръмов ще помага и на първия ни отбор.

Футболният експерт ще пристигне в Берковица за първия мач на представителния ни тим за началото на полусезона на 8 март. Отборът ни ще се изправи срещу „Академик“ Свищов, а срещата е от 15:00 часа на стадион „Мрамор“.

Стефан Яръмов е български футболист и треньор по футбол. Син е на големия спортен  журналист и баскетболист Хари Яръмов.

Като състезател играе на поста вратар и носи екипите  на „Бдин“ (Видин), НСА и „Академик“ (София). През 1986 г. завършва Националната спортна академия със специалност „Футбол“.

От същата година до 1989 г. води детски и юношески формации в родния „Бдин“. През сезон 1989-90 е помощник на Стефан Грозданов в „Б“ група, с когото видинчани завършват на 4-то място. През 1991 г., едва 29-годишен, става старши треньор на „Бдин“ в обединената „Б“ група и го води цели 10 години, като налага в първия отбор млади футболисти като Даниел Боримиров, Пламен Пасков, Росен Кирилов, Милен Радуканов, Мартин Станков, Алексей Дионисиев, Пламен Русинов и др., стигнали впоследствие до младежкия и мъжкия национален отбор по футбол на България. За последно води през сезон 1999-00 г. обединения отбор на „Бдин-Кремиковци“, с който завършва на 6-то място в единната „Б“ група.

През март 2003 г. приема поканата на Гриша Ганчев и преминава на работа в „Литекс“ (Ловеч) като мениджър на детско-юношеската школа. Играе солидна роля в изграждането на Академия Литекс, като работи последователно с френския методист Робен Боавен, нидерландеца Ян Деркс, а в последните години и с Ферарио Спасов, с когото записват най-големите успехи на Академията. През декември 2008 г. тандемът Яръмов – Спасов е поканен от мениджърското звено на „Реал“ (Мадрид) и в продължение на седмица се запознават с дейността и методиката на работа в Академиите на „Реал“, „Атлетико“ (Мадрид) и „Леганес“.

Има голям принос за големия брой национални състезатели, както и спечелените шампионски титли и отличия от Академия Литекс.

От 2016 г. е директор на ДЮШ на ЦСКА-София.

От 2018 г. е Мениджър на ДЮШ на ЦСКА-София.