АКТУАЛНО

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с постъпило писмо до Областния управител вх. N ВО-10-6/ 22.02.2012 г. от Нелиан Николова относно проект за осъществяване на концерт-спектакъл, който ще се проведе в град Монтана през месец юни 2012 г. и писмо за финансова подкрепа се информират  неправителствени организации на територията на Община Берковица, които биха се заинтересували от осъществяването на проекта, за неговата същност.

Целта на проекта е един различен и запомнящ се концерт. Спектакъл, в който да вземат участие професионални артисти от различни сфери на изкуството – актьори, танцьори и музиканти от три жанра – поп, рок и класика. За събитието е избран град Монтана, защото организаторите смятат, че там правят първите си стъпки по пътя на изкуството много талантливи деца, които реално погледнато нямат възможност да опознаят отблизо, истински професионалното изкуство. Също така, именно Северозападна България е мястото, в което се усеща силна липса на културни събития от този вид. И не на последно място – единствено света на изкуството е в състояние да се противопостави на днешния свят – преизпълнен с агресия и насилие. Концерта ще е благотворителен, както и мисията организаторите да внесат светлина в бездуховния живот и това събитие да се превърне във фестивал на изкуствата. Бедността не е причина за духовен упадък и заслужава човек да се бори – заради самия себе си.

Програмата включва изпълнения на БТР, Роберт Сулпицио, Гергана Бориславова, Орлин Павлов, Павлин Томов, сборна формация от талантливи деца на Монтана, Нелиан Николова, Тодор Гаджалов и Мелинда Христова и др. Видинската симфониета с диригент  Маестро Деян Павлов ще съпровожда повечето от изпълнителите.

ВАЖНО !

Специални гости на спектакъла ще бъдат децата от ДДЛРГ „Люба Тенева” гр. Берковица. Във фоайето на театъра ще бъде представена изложба-базар с техни материали. Парите събрани от базара ще бъдат използвани за рефинансиране на Арт-ателието към Дома.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.