Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с постъпило писмо до Областния управител вх. N ВО-10-6/ 22.02.2012 г. от Нелиан Николова относно проект за осъществяване на концерт-спектакъл, който ще се проведе в град Монтана през месец юни 2012 г. и писмо за финансова подкрепа се информират  неправителствени организации на територията на Община Берковица, които биха се заинтересували от осъществяването на проекта, за неговата същност.

Целта на проекта е един различен и запомнящ се концерт. Спектакъл, в който да вземат участие професионални артисти от различни сфери на изкуството – актьори, танцьори и музиканти от три жанра – поп, рок и класика. За събитието е избран град Монтана, защото организаторите смятат, че там правят първите си стъпки по пътя на изкуството много талантливи деца, които реално погледнато нямат възможност да опознаят отблизо, истински професионалното изкуство. Също така, именно Северозападна България е мястото, в което се усеща силна липса на културни събития от този вид. И не на последно място – единствено света на изкуството е в състояние да се противопостави на днешния свят – преизпълнен с агресия и насилие. Концерта ще е благотворителен, както и мисията организаторите да внесат светлина в бездуховния живот и това събитие да се превърне във фестивал на изкуствата. Бедността не е причина за духовен упадък и заслужава човек да се бори – заради самия себе си.

Програмата включва изпълнения на БТР, Роберт Сулпицио, Гергана Бориславова, Орлин Павлов, Павлин Томов, сборна формация от талантливи деца на Монтана, Нелиан Николова, Тодор Гаджалов и Мелинда Христова и др. Видинската симфониета с диригент  Маестро Деян Павлов ще съпровожда повечето от изпълнителите.

ВАЖНО !

Специални гости на спектакъла ще бъдат децата от ДДЛРГ „Люба Тенева” гр. Берковица. Във фоайето на театъра ще бъде представена изложба-базар с техни материали. Парите събрани от базара ще бъдат използвани за рефинансиране на Арт-ателието към Дома.

Вашият коментар