На 23.02.2018 година в ПГ “Д-р Иван Панов” се проведе Единадесетото състезание “Най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор”, което се организира от паралелките със специалност „Хотелиер. Организация на хотелиерството“ . Състезанието е кръг от Националното състезание “Най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор”, което се организира от Министерството на науката и образованието. Целите са да се да се осигури възможност за демонстриране на придобити знания и умения в конкретна работна ситуация; да се постигне обвързване на извънучилищните дейности с бизнес средите.
В подготовката и провеждането на състезанието се включиха учениците от 8. до 12 клас на професионалните паралелките. А в борбата за призовите места – учениците от 10., 11. и 12. клас. Победителите – Борислава Борисова от 12. А клас при сервитьорите и Денислав Петров от 12. А клас при готвачите – ще представят училището на Регионалното състезание за най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор в град Перник.
По регламент всеки от готвачите трябваше за 2 часа да приготви студено предястие с пиле, супа от пиле и основно ястие от пилешко месо с трикомпонентна гарнитура и винен сос, а сервитьорите да покажат своите умения при сервиране и отсервиране на приготвеното от готвачите и да декантират вино.
Работата на учениците беше оценявана от професионално жури в състав: Валентина Борисова – дългогодишен професионалист в областта на ресторантьорството, Веселин Желязков и Йордан Цветков- дългогодишни шеф-майстори в готварството.
На състезанието присъстваха инженер Нина Кирилова- експерт по професионално обучение в РУО Монтана, Румян Горков-директор на ПГ „Д-р Иван Панов“, учители и ученици.
За всички присъстващи организаторите на състезанието бяха подготвили видео за българската национална кухня. Имаше игри с публиката и български народни хора .
На победителите и техните преподаватели, Росица Борисова и Владимир Иванов, пожелаваме успех в следващия кръг на надпреварата !