Актуални Новини

СЪСТЕЗАНИЯ ПО ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ И ШОСЕЙНО КОЛОЕЗДЕНЕ В БЕРКОВИЦА ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

КОМски Часовник

Със съдействието на Община Берковица и инж. Милчо Доцов – Кмет

Старт 7 Юли 2018 г. – 11 ч. паркинга пред стадиона на град Берковица

Награждаване – хижа КОМ

Шосеен часовник град Берковица – хижа Ком.

КОМ – един легендарен връх!

Берковица – един красив малък град в подножието на Стара Планина!

Стартира се през 1 минута.

Чисти 15 км със среден наклон около 7,3% и 1100 м положителна денивелация. Първите 1500 м са почти равни, заради което наклона пада леко.

Такса участие 10 лв.

Категории:

Юноши до 18 г включително

Мъже от 19 до 40

Мъже от 40 до 50

Мъже от 50 +

Жени

Медалите ще бъдат ръчно изработени от Ивет-Анелия Димитрова https://www.facebook.com/ivanitohandmade/.

С парични награди ще бъдат отличени най-бързата жена, юноша и мъж (независимо от категорията).

Комски Траверс 2018 (Планинско бягане)

8 юли 2018 г. от 9:00 ч.

Заповядайте на състезанието по планинско бягане Комски Траверс, което ще се проведе по ново трасе, напълно различно от организираното през 2016 г. Радваме се и благодарим на оказаната ни подкрепа от Община Берковица. Ще има две трасета, късо и дълго. Старта (надморска височина 1500 метра) и на двете трасета, ще бъде даден от новата Хижа Ком. Късото трасе с дължина 8 км се качва до едноименния връх Ком (с надморска височина 2016 м ), първа контрола и подкрепителен пункт и се връща по същия път до хижата. Къстото трасе върви по туристическата маркировка до връх Ком общата денивелация е около 600 метра.

Дългото трасе с обща денивелация около 2000 метра и дистанция около 30 км ще стартира също от хижа Ком-нова. Трасето минава през връх Ком и се бяга главно по Старопланинско било. 4 км след върха следва стремглаво спускане по азимут към един от изворите на Берковска река. Контролът ще ви покаже път към местността Хайдушките водопади (надморска височина около 850 метра), от нея по азимут през прекрасна букова гора и безумен наклон ще финиширате на хижа Ком нова. Трасето е идея на Александър Александров и е гарантирано запомнящо се.

По трасето ще има два поткрепителни пункта на ПСС с храна и вода, и 2 контроли на които няма да има храна, а само вода. Първият подкрепителен пункт е на връх Ком, вторият на Хайдушките водопади. Вечерта преди старта ще се проведе мотивационно събиране (скара и бира) в боровата гора около хижата, където ще бъде и палатковия лагер . Записването  и награждаване ще бъдат също на хижа Ком.

Заповядайте!