АКТУАЛНО

С ВОДОСВЕТ НА ПЪРВА КОПКА БЕ ДАДЕН ХОД НА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

С ПЪРВА КОПКА БЕ ДАДЕН ХОД НА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

На 26.08.2022 г. кметът на Община Берковица Димитранка Каменова даде официален старт на строителните дейности на поредния обект от инвестиционната програма. В сградата на Кметство Бързия – с. Бързия, общ. Берковица бе подписан Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка за изпълнение на обект: „Реконструкция на улична мрежа и подмяна на водопровод на територията на село Бързия, община Берковица“.

На събитието присъстваха и Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица, Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Алексов – Кмет на с. Бързия, представители на фирмата изпълнител, служители от ОбА – Берковица, заинтересовани страни. Г-жа Каменова изрази уверение, че и през следващата година ще продължи да следва целите и приоритетите, които са заложени в нейната програма в интерес на жителите на община Берковица. Тя сподели, че по молба на г-н Алексов в капиталовата програма на Общината са заложени средства за допълнителен водоем, като по тази начин ще се изчисти проблема с чистотата на водата в с. Бързия. Г-н Алексов благодари на г-жа Каменова за подкрепата и грижата към населените места в нашата община.
Изпълнител на строително-монтажните работи на обекта е „ПИМ-ВР32“ ДЗЗД, а фирмата упражняваща строителен надзор по време на строителството е „ВЕДИПЕМА” ЕООД. Авторски надзор на обекта ще упражнява фирма „ПРОЕКТИНФРА“ ЕООД. Проектът е на обща стойност 553 786,86 лева с ДДС. Стойност на СМР: 509 506,86 лв. с ДДС.

Проектът включва реконструкция на съществуващите улици ” Нов Живот ” , ” Гръскята ” и ” Еделвайс ” в с. Бързия, община Берковица. По тези улици има съществуващи водопровод от етернитови тръби, с много дълъг период на експлоатация. Азбестоциментовите (етернитови) тръби дават чести аварии и като материал са морално остарели. В тази връзка се налага изграждане на нов уличен водопровод.
Благоустрояването ще представлява подмяна на водопровод и изграждане на нова конструкция на настилката и нова настилка от асфалтобетон, доставка и полагане на нови пътни бордюри. Водопроводът за ул. ” Нов Живот ” ще бъде с дължина 166,30 м, за ул. „Еделвайс“ – 154,15 м и за ул. „Гръскята“ – 238,85 м.
Цел на проекта е подмяна на водопровода на избраните по-горе улици, както и реконструкция на съществуващите пътни настилки , пътното тяло и отводняването, изграждане на нова пътна конструкция с цел осигуряване условия за безопасност на движението и повишаване носимоспособността, комфорт на пътуващите и удължаване на експлоатационния живот на улиците.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-2629 (6) от 18.05.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 129,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Среща с пенсионерски клубове
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ ПОДПОМАГА ФИНАНСОВО ДЕЙНОСТТА НА ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ И ПРЕЗ 2023 ГОДИНА

Кметът Димитранка Каменова се срещна с председателите на пенсионерските клубове и организации на хора с увреждания в община Берковица. Поводът

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (35) МИГ Берковица и Годеч (14) Образование (41) Община Берковица (411) Общинска администрация-Берковица (51) Общински съвет-Берковица (25) Обява (22) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (7) дневен ред (12) заповед (13) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) изложба (7) кмет берковица (8) кмет община берковица (13) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (11) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (73) обявление отдел СУТ (9) основни училища (8) отдел строителство (21) поздравителен адрес (21) проект (11) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ ЗА ДЛЪЖНОСТ „СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“

Обява за провеждане на подбор на персонал за длъжност „Сътрудник социални дейности“ по Проект BG05SFPR002-2.002-0083 „Укрепване на общинския капацитет в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.