Актуални Новини

С ДЕТСКИ УСМИВКИ И ПЕСНИ ЗАПОЧНА 27-ТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ ЛАЧЕНИ ОБУВКИ“

received_405882663473446Заместник-кметът Радослав Найденов даде началото на 27-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ с думите: „ За пореден път в Берковица талантливите деца имат поле за изява. Добре дошли, мили деца!  Вашето изкуство и талант прави света по-добър и по-красив. Правите и нас по-добри, за да живеем в един по-хубав свят. Пожелавам ви ползотворна работа, успех на фестивала и добра кариера в бъдеще.“

Детският празник  събра в салона на НЧ „Иван Вазов-1872“ малки и големи момичета и момчета. Музикален поздрав към всички отправиха певците от вокална група „Лачени обувки“ при НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица с ръководител Камен Пунчев.

Сред гостите на събитието бяха Хайгашод Агасян, председателят на журито в раздел „Музика“ , Светослав Лобушки и Агнеса Петкова.

Първият фестивален ден започна с раздел „Музика“ в който участниците са от Монтана,  Лом, София, Брегово, Мездра, Благоевград, Враца, Вършец, Берковица и международно участие от  Сърбия, Македония и Румъния.

На 31 май на сцената на читалището ще се състезават участниците в раздел „Театър“. Председател на журито тук ще е Нина Димитрова.  Същия ден от 13:00 часа е откриването на изложбата от раздел „Детска рисунка“. Тази година участниците творят на тема „Чудесата на природата“. Председател на  журито в този раздел ще е Илия Костов.

Заповядайте и станете част от празника!