Актуални Новини, Новини

С ИНФОРМАЦИОНЕН ЩАНД ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ И ФОТОКОНКУРС ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В БЕРКОВИЦА

На 16 септември 2013 г. (понеделник) от 8:00 часа в двора на ОУ „Н. Вапцаров“ –  гр. Берковица ще бъде даде старт за област Монтана на националната кампания „Първите седем години на България в Европейския съюз“. Тя се реализира от мрежата от информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика. В първия учебен ден най-малките ще имат възможност да научат повече за проектите, подобрили училищната им база и помогнали за включаването им в извънкласни занимания. Родителите им ще се запознаят с проекти, изпълнявани на територията на общината, както и ще могат да оценят приноса на европейските фондове в България.

 Пред ученици от ОУ „Н. Вапцаров“ и Гимназия „Д-р Иван Панов“ Областен информационен център – Монтана ще обяви началото на регионалния фотоконкурс „Как Европейският съюз промени моя регион“. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас от Област Монтана.

 ОИЦ – Монтана е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.