Актуални Новини, Новини

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА УСПЕХИ И ПОПЪТЕН ВЯТЪР ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ ИЗПРАТИ ВИПУСК 2022

ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ ИЗПРАТИ ВИПУСК 2022

Никой няма да забрави деня, защото всеки има собствени спомени. Създайте ги, отгледайте ги, съхранете ги някъде дълбоко във Вас и никога не ги оставяйте, където и да отидете по света. Коренът Ви е тук, коренът ви е измежду нас, трябва непременно да го съхраним. На добър час!

С тези думи и с нескрито вълнение се обърна към зрелостниците Григор Григоров – Директор на ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица.
На 11.05.2022 година с трогателно тържество Гимназията изпрати абитуриентите от випуск 2022. Образователната институция вече 109 години е символ на традиция, която сбъдва мечтата на поколения ученици. Модел за развитие и съхранение на най-светлите символи – образование, духовност, интелект.
Успехи, сбъднати мечти и реализиране на всички начинания, енергия и ентусиазъм пожелаха на абитуриентите Спаска Георгиева – Зам.- кмет на Община Берковица, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова към учителите и учениците от учебното заведение. С думите “Не забравяйте своите учители и съученици и помнете, че тук е Вашият дом и, че Вашият роден град има нужда от младостта Ви, от енергията Ви и от знанията Ви”, се обърна към учениците Деян Еленков – Председател на Общински съвет – Берковица. На тържеството присъстваха Биляна Стаменова – секретар на Община Берковица и Румян Горков – Директор на Гимназията до 2019 година.
Чаровни и усмихнати, завладени от красиви мечти, младежите не скриха, че заедно с веселието, ще помнят и с носталгия деня на раздялата с учители и съученици. Десетки родители и учители не сдържаха сълзите си от радост, че изпращат своите деца по пътя на живота. Абитуриентите се обърнаха с емоционални слова и към своите учители. Те не забравиха и Валентин Пешков – Учителя, който ще остане завинаги в сърцата им и почетоха паметта му с едноминутно мълчание. Грамоти бяха връчени на гимназистите, защитили достойно името на ПГ „Д-р Иван Панов“ на областно и национално ниво. Празничната атмосфера беше допълнена от музикално танцови изпълнения и споделени мигове на радост. Поздрав за всички присъстващи бяха прекрасните изпълнения на танцьорите от Танцов състав „Малинарка“ с ръководител Димитринка Иванова и групата „Лачени обувки“ с ръководител Камен Пунчев.
Скъпи млади хора, бъдете здрави, бъдете добротворни, бъдете дръзновени! Нека успехът съпътства всяко Ваше начинание!

На добър час!