Актуални Новини, Новини

С ПОХОД ДО МЕСТНОСТ АШИКЛАР БЕРКОВИЦА ЗАВЪРШИ УЧАСТИЕТО СИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020“

С поход до самотния бор в местността „Ашиклар“ на 27 септември 2020 година Община Берковица завърши участието си в конкурса „Нестле за Живей Активно! Под мотото на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене жители и гости на град Берковица прекараха един незабравим слънчев септемврийски ден сред природата. Близо 100 човека показаха своята съпричастност към каузата и се включиха в неделния поход. Деца, ученици, граждани се отправиха с бодра крачка, добро настроение и много усмивки към красотите на берковската планина. Сред омайната прелест на това място, бе разказана пред всички присъстващи легендата за самотния бор.

Най-вълнуващо, както за децата, така и за възрастните, бяха игрите на открито. Малки и големи, с много ентусиазъм се включиха в тях. Голям интерес за всички присъстващи предизвика показаният пред участниците начин на оказване на първа помощ на пострадал в планината, състоящ се в обезджвижване на пострадалия и придвижването му към място, удобно за транспортиране с МПС. За целта бе изработена носилка от въже, с която пострадалият да бъде транспортиран.

С много настроение и задоволство у участниците от успешно изпълненото предизвикателство завърши мероприятието в неделния ден.

Нестле за живей активно! 2020“ е национален конкурс за спонсорство на общински проект, който е дългосрочен и има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България.Тази година надпреварата е между 21 общини. Наградата за победителите в конкурса е финансирането на общинско проектно предложение,  насочено към активния начин на живот, на стойност до 20 000 лв., например за изграждане на спортни площадки, оборудване на спортни зали, спортни съоръжения и др. Амбицията на Община Берковица е да победи и да спечели голямата награда. Изграждането на спортни съоръжения в нашия град е инвестиция за нашето бъдеще – децата на Берковица.

Община Берковица изказва своята искрена благодарност към всички, които се включиха в мероприятията, свързани с инициативата и показаха своята съпричастност и отдаденост към каузата.

watermarked-DSC02857watermarked-DSC03000watermarked-DSC02849watermarked-DSC03019