Актуални Новини, Новини

С ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ БЕРКОВИЦА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 144 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Плакат за 144 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

На 03.03.2022 година, от 10:00 часа, в центъра на град Берковица, ще се състои тържествено честване по повод 144 години от освобождението на България.
В знак на признателност към загиналите за свободата на България ще бъде издигнат българският национален флаг и ще бъдат поднесени цветя пред паметника на героите от руско-турската война.


ПРОГРАМА


10:00 часа
Литературно-музикална програма в изпълнение на ученици от Първо основно училище „Никола Вапцаров“ – Берковица и деца от Детска градина „Пролетна дъга“ – Берковица
11:00 часа
Инициатива „Пробуждане с хоро“ с участието на танцови състави и граждани от община Берковица
18:00 часа
Факелно шествие на писта „Ком“, с празнична програма и тържествена заря
Нека възродим непримиримия български дух и жаждата за свобода и независимост. Нека сведем глави пред всички онези знайни и незнайни радетели за правда и защитници на всичко българско и родно, загинали за нашето скъпо отечество!
Нека пазим най-свидното, което имаме – нашата свобода! Да се гордеем с рода и родината си, с езика и словото си, с хилядолетната си история! Защото сме потомци на славен народ и въпреки петте века тежки изпитания, през които преминава отечеството ни, „и ний сме дали нещо на светът“!


БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!