Актуални Новини

ТАЗИ СЕДМИЦА КМЕТЪТ ИНЖ. МИЛЧО ДОЦОВ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С Д-Р ДЖЕЙН МУИТА – ПРЕДСТАВИТЕЛ НА УНИЦЕФ ЗА БЪЛГАРИЯ

Втора визита в Берковица ще направи д-р Джейн Мута, представителят на УНИЦЕФ за България. На 25 юли 2019 г. тя ще се срещне с кмета инж. Милчо Доцов.  Д-р Муита от миналата година е новият представител на Уницеф. Тя дойде в България след успешно изпълнение на 5-годишен цикъл на сътрудничество от предишния представител на УНИЦЕФ Мария Хесус Конде, която на 20 септември 2016 г., заедно с кмета инж. Милчо Доцов, откриха Семейно-консултативен център в Берковица.

Д-р Джейн Муита е Представител на УНИЦЕФ в България от месец юни 2018 година. Д-р Муита, родом от Кения, е заемала позицията на Заместник-представител на УНИЦЕФ в Зимбабве от ноември 2013 година. В това си качество, тя е ръководила разработването, прилагането, мониторинга и оценката на програмата на УНИЦЕФ за страната. Преди това, д-р Муита е заемала позицията Заместник-представител на УНИЦЕФ в Малави и Руанда.

Д-р Муита притежава бакалавърска степен по медицина и хирургия, и магистър по педиатрия от Университета в Найроби, както и магистърска степен по обществено здраве от университета „Джонс Хопкинс“, САЩ.