Актуални Новини, Новини

ТАЛАНТЛИВАТА БОРЯНА КАЛЕЙН – ВИЦЕШАМПИОН ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ГОСТУВА В БЕРКОВИЦА

Снимка на кмета - Димитранка Каменова и Боряна Калейн

Топла и лична, пълна с изненади, снимки за спомен и прекрасни впечатления от нашия град, беше срещата с Боряна Калейн. Тя беше посрещната от кмета Димитранка Каменова и Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица в Градската художествена галерия в града. Нескрити емоции и вълнение предизвика специално нарисувания за нея портрет от Валентин Герасимов – Уредник на галерията, истинска изненада за гимнастичката. Специален гост беше и Мариана Пищалова – член на УС на Българската федерация по художествена гимнастика и заместник-председател на “Левски Триадица”. Талантливото момиче доказва, че музиката и спорта често вървят ръка за ръка. Доказателство за това е нейния музикален албум “Мечта за триумф”, посветен на един от най-големите клубове по художествена гимнастика “Левски Триадица”. Дискът съдържа пет песни, а художественото оформление и корицата са нейни рисунки. Текстовете са на Мариана Добрева, музиката на Борислав Мирчев – утвърден автор на музика и текстове, който беше организирал част от изненадата днес, а песните се изпълняват от Етиен Леви, Дичо и вокална група “Средногорски звън”. Албумът е част от благотворителната кампания, която организира Боряна Калейн и олимпийските шампионки от ансамбъла Мадлен Радуканова и Лаура Траатс за набиране на средства за ремонт на залата на клуба, в който тренират.
Г-жа Каменова подкрепи тази прекрасна инициатива и 30 броя от албума бяха подарени на децата с изявени дарби при тяхното награждаване на 8 септември – Празник на Берковица.
Боряна Калейн разгледа галерията, Къща музей “Иван Вазов” и Часовниковата кула. Остана очарована от прекрасната природа и топлото посрещане. По покана на г-жа Каменова, тя ще гостува отново в нашия град, за да осъществим инициативата “Ден на отворените врати” и да се срещне с ученици.