Актуални Новини, Новини

ТАЛАНТЛИВИЯТ ХУДОЖНИК СИМЕОН ДИМИТРОВ ПРЕДСТАВИ СВОИТЕ ТВОРБИ В ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – БЕРКОВИЦА

Участници в изложбата на СИМЕОН ДИМИТРОВ

Талантливият художник Симеон Димитров представи своите картини, носещи усещането за светлина, необятно синьо море, носталгия и любов в изложбената зала на Етнографски музей – Берковица.
Кой е Симеон Димитров?
Симеон е талантлив млад художник. В Берковица се премества да живее на 24 годишна възраст. Довежда го тук любовта. Роден е на 12.06.1987 г. в гр. София. Завършва спортно училище със специалност волейбол. До 18 годишна възраст тренира за волейболен клуб “Левски”. Висшето си образование завършва в колеж по туризъм “Свети Мина”, специалност “Предприемачество и мениджмънт в туризма”. Започва да рисува около 18 годишна възраст. Самоук талант е. Никой в семейството не се занимава с рисуване.
През годините прави няколко изложби. През 2010 г. първа самостоятелна изложба в галерия, през 2011 г. участва в обща изложба на “Една стена”, през 2012 г. открива самостоятелна изложба в Етнографски музей Берковица
Живописните платна на автора носят духа и традициите на българското, българския бит и спомените за нашите минали поколения. В неговите творби се усеща една носталгия и любов към селото и града. Той майсторски успява да създаде една атмосфера близка до театралната сцена в своите пейзажи и картини. В жанрово отношение избира да представи себе си в две направления – това на натюрморта и това на пейзажа. В пейзажите му си личи преклонението, с което гледа към необятното синьо море – спокойно и безстихийно, приканващо ни към съзерцание и размисъл. Не по-малко спокойни са и сюжетите, посветени на Берковица и околностите й. Къщите от старо време, полите на Балкана и Часовниковата кула, заемат достойно място в произведенията му. И палитрата на твореца е чиста. В нея се срещат любимите цветове на златна охра и небесно синьо. Картини на художника са притежание в частни колекции в Австралия, Германия, САЩ, Русия и др.
Изложбата може да я разгледате до края на месец август.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!