Актуални Новини

ТАНЦОВА ШКОЛА „БЕРКОВСКА КИТКА“ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ

IMG_8885Танцова школа „Берковска китка“, гр. Берковица взе участие в четвъртия национален фолклорен фестивал „Нашенско хоро“ гр. Самоков на 11 ноември 2017 г. Младите танцьорки с ръководители Елена и Валентин Иванови спечелиха наградата на организаторите. Те бяха отличени сред 50 клуба. Идеята на берковските хороводци  и техните ръководители е за пореден път да докажат, че различни хора, различни професии и различни съдби се обединяват от една истинска магия – българското хоро.

Тази година фестивалът „Нашенско хоро“ е бил още по-забавен, атрактивен, и разбира се с нов втори етап: „Надиграването на публиката”.

IMG_8886Фестивалът има за цел да поддържа, обедини и поощри всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на българският танцов фолклор. Организаторите знаят колко трудно е това и имат за задача да дадат възможност на всяка една школа или клуб да покаже наученото, създавайки приятна емоция във всеки един танцьор без значение колко е добър!

Танцова школа „Берковска китка“ и нейните ръководители Елена и Валентин Иванови изказват своята най-сърдечна благодарност към ръководството на Община Берковица и лично на кмета  инж. Милчо Доцов за оказаното съдействие и финансова подкрепа.