Актуални Новини, Новини

ТРАДИЦИИ, НРАВСТВЕНОСТ И КУЛТУРА НА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“, С. БЪРЗИЯ

119636841_1469734043218865_2695880383928836485_nВсеки първи учебен ден е нов и различен във всяко училище, не само за първокласниците, но и за всички учители. Този 15 септември за най-малките ученици на ОУ „Георги С. Раковски“, с. Бързия ще остане незабравим не само с първите крачки към знанието, но и с техните първи учители.

Оригинален и нетрадиционен подход бяха избрали учителките, за да предадат първия урок по родолюбие на своите малки възпитаници. Те посрещнаха децата с красиви народни носии и вкусна погача с мед.

„Решихме, че тази, изпълнена с предизвикателства, учебна година трябва да бъде различна за нас и за нашите малки момчета и момичета. Избрахме да бъдем облечени в народни носии, не за да бъдем оригинални, а да предадем нагледно първия урок по родолюбие на децата – споделиха учителките. „Новите нестандартни подходи в образованието изискват и ние, учителите, да променим нещо в себе си. Всички знаем, че вниманието на малките е неустойчиво все още, но това, което видят за първи път, го запомнят. В нашето училище сме сигурни, че нито едно от децата ни няма да забрави да съхранява българските, традиции, нравственост и култура.“

Първият учебен ден е голям празник за всички в България, а възраждането на традициите става все по-популярно сред младите хора.

При спазване на всички противоепидемични мерки, празничният ден в школото започна с внасянето на знамето на училището. Тържествен водосвет бе извършен от отец Димитър, а ученичките Гергана и Александра поздравиха всички с рецитал.

Официален гост на събитието бе кметът на село Бързия г-н Атанас Алексиев. Поздрав към всички присъстващи отправи директорът на училището г-жа Анна Рангелова, която официално откри и новата учебна година. Поздравителни адреси бяха получени от г-жа Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, г-жа Трайка Трайкова – Началник на РУО – Монтана и полковник Илиян Илиев – Началник на Военно окръжие – Монтана.

Първокласниците бяха запознати със средището на образованието и бъдещите им вдъхновения. Училището се включи и в националната кампания „Купи книга. Дари я на своето училище“!

Макар, че новата реалност с всички промени изглежда на моменти обезсърчително, в резултат именно на тези промени се случиха и положителни неща. Сега ОУ „Георги С. Раковски“, с. Бързия разполага с някои нови инструменти за новата учебна година, които не сме използвала преди пандемичната криза. Всъщност, ако не бяхме принудени да подходим към преподаването по различен начин, никога нямаше да знаем за тези инструменти. Технологии, за които някога бяхме предпазливи, сега виждаме като ресурси, които могат да допълнят уроците ни. Няма ли да е прекрасно да се слеят най-добрите части на традиционното преподаване с по-модерните подходи?

НА ДОБЪР ЧАС, МИЛИ УЧЕНИЦИ!