Актуални Новини, Новини

ТРЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ИВАН ВАЗОВ“ – БЕРКОВИЦА ДАДЕ СТАРТ НА КАМПАНИЯТА „С ВОЛЕЙБОЛ НА УЧИЛИЩЕ“

Приветствие на състезателите

„Не се слагай граници. Колкото повече мечтаеш, толкова по-далеч стигаш.“
Майкъл Фелпс

Способността да победиш себе си е без съмнение най-ценното от всички неща, с които ни дарява спортът. А най-важният урок е никога да не се предаваме. Спортът и образованието не са две отделни посоки в живота – те вървят ръка за ръка като изграждат личността и нейното израстване.
Събитието „С волейбол на училище“ стана възможно благодарение на Община Берковица и Българската федерация по волейбол (БФВ).
На спортното мероприятие присъстваха зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, която поднесе подаръци от Община Берковица на гостите, общинският съветник в Общински съвет – Берковица и председател на комисията по „Образование, наука, култура, спорт, младежки дейности и вероизповедания“ Горан Атанасов, Илиян Иванов – Специалист „Спорт и младежки дейности“ в Община Берковица, Евгени Иванов – Председател на детско-юношеската комисия на БФВ, Николай Иванов – Член на детско-юношеската комисия на БФВ, Станислав Николов – Административен директор на БФВ.
Илиян Иванов поздрави ръководството, учителите и учениците от учебното заведение за подетата от тях мащабна кампания и им пожела успех в начинанието. Той представи историята на волейбола от неговото създаване до днес, като освен за неговото развитие в световен мащаб, засегна и неговото разпространение в България. Изтъкна постиженията във волейбола на местно ниво и ролята на видни спортисти за неговото развитие. Поздрави треньорът на малките волейболисти Тодор Илиев, който от години подготвя бъдещите надежди на волейбола в България.
Евгени Иванов – Председател на детско-юношеската комисия на БФВ, похвали присъстващите за инициативата, акцентира върху слогана на кампанията ВОЛЕЙБОЛ=ОБРАЗОВАНИЕ2 и пожела на всички малки спортисти – бъдещи шампиони, успешна спортна кариера и да не забравят, че образованието и спортът са еднакво важни и ценни.
Кратката музикална програма подготви децата за волейболните им игри, а те с хъс и огромно желание за победа се включиха, след музикалните изпълнения, в проведената тренировка и ясно заявиха претенциите си за призови места във волейболни състезания и шампионати.