АКТУАЛНО

ТРЕТО ОУ „ИВАН ВАЗОВ“ В ГРАД БЕРКОВИЦА ВПЕЧАТЛИ С ОТКРИТ УРОК НА МЛАД ПРЕПОДАВАТЕЛ

IMG_2978На 14 февруари 2019 г. в Трето ОУ „Иван Вазов“ се проведе открит урок на учебен час по български език на 2. а клас в групата за целодневна организация на учебния ден. Г-жа Пламена Чубурова и талантливите второкласници показаха пред своите гости как подготвят уроците и домашните си за следващия ден.

Откритата практика в Трето ОУ „Иван Вазов“ се проведе по инициатива на Веселин Найденов, ст. експерт за обучението в начален етап в Регионално управление на образованието, гр. Монтана. В края на  2018 г., г-н Найденов е направил изненадваща инспекция в училището, за това как се провеждат часовете по самоподготовка в занималнята. Останал е впечатлен от работата и индивидуалния подход на преподавателя, както и от политиката на училището да привлича млади учители, които са по-смели, по-креативни, амбициозни и с таланти и умения в различни дисциплини.

IMG_2983На открития урок присъстваха учители от групи за целодневна организация на учебния ден от училища в Монтана, Лом, Вършец, Берковица и селата от Област Монтана, които са поканени от ст. експерта на РУО-Монтана да гостуват и обменят добри практики в Трето ОУ „Иван Вазов“.

В началото учениците започнаха с интересна игра и танц. В самоподготовката на трудния урок по български език  децата с лекота научиха и упражниха основните знания, придобити в учебния час от класния си ръководител г-жа И. Макаринова.

През цялото време децата бяха спокойни и комуникираха свободно помежду си и със своята учителка. Разнообразните ребуси, кръстословици, упражнения и игри  успяха да ги концентрират и резултатът беше забележителен.

IMG_2985В знак на благодарност г-жа Чубурова получи сертификат от Началника на РУО, гр. Монтана г-жа Трайка Трайкова за съвместната дейност, екипна работа и подкрепа на каузата – ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ! При връчване на документа г-н Найденов подчерта, че е избрал тази преподавателка за открития урок, защото не ползва готови помагала и сборници в часовете по самоподготовка, а сама измисля и структурира упражнения.

Община Берковица за пореден път доказа, че продължаваме да сме носители на дългогодишните образователни и културни традиции. Гордеем се, че Трето ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица  е представено като най-добър пример сред училищата в Област Монтана в сферата на целодневната организация на учебния ден за децата.

Успехът се крие в това – повече учители да ходят не просто на работа, а на училище!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

НА ВНИМАНИЕТО НАКЪНЧО КРЪСТЕВ УЛ. “АШИКЛАР” 11, ГР. БЕРКОВИЦАМАРИЯ АТАНАСОВА УЛ. “СТРАЦИМИРОВСКА” 10, ГР. БЕРКОВИЦАНЕЛИ ЛАЗАРОВА Р-Н МЛАДОСТ, ЖК. “МЛАДОСТ”,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ЕФПП-58-00-1 58) от 08.02.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Общинска администрация – Берковица уведомява всички кандидати, подали заявление за длъжността „Домашен помощник“ по проект № BG05SFPR002-2.001-0115-С01 „Грижа в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Отчет на кмета
Актуални Новини

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МАНДАТНАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА 2022 ГОДИНА

Уважаеми г-н председател,Уважаеми общински съветници,Уважаеми съграждани, Преди четири години приех предизвикателството да бъда кмет на Община Берковица, водена от убеждението,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.