АКТУАЛНО

ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА

На 8.09.2020 година в Заседателната зала на Общинска администрация – Берковица се проведе тържествена сесия на Общински съвет – Берковица. Повод бе празникът на нашия прекрасен балкански град – Берковица. Не случайно традиционният ни празник съвпада и с един от най-светлите християнски празници, посветен на рождението на Светата майка Богородица, което прави денят още по-специален. Председателят на ОбС – Берковица Милован Жан откри тържествената сесия с думите „Берковица е град, съчетал минало със съвременност, извор на природни богатства, съхранил своя бит и култура през вековете, опазил своите традиции и обичаи. Берковица е древна и млада, потънала в прегръдката на Западна Стара планина, благословено късче от рая със съвършено красива природа. Берковица ще продължава да бъде такава, каквато ние пожелаем, каквато ние я направим. Всичко зависи от всеки един от нас!“ За празнично приветствие бе дадена думата на Негово Високопреосвещенство видинския митрополит Даниил. Председателят на ОбС – Берковица Милован Жан му връчи специален подарък от името на Община Берковица.

По случай празника Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова с много вълнение и радост приветства всички присъстващи. Тя се обърна специално към младите хора от нашия град. Подчерта, че те са тези, които ще продължат да прославят Берковица в родината ни и по света. Обърна се към всички жители на община Берковица, като сподели, че с разбирателство, взаимна подкрепа и единство ще вървим напред, постигайки цели, които да утвърждават община Берковица като населено място, допринасящо за икономическия и социален напредък на региона и страната ни. Тя завърши с думите „Берковица е късче от Рая, съчетало древността със съвременността, съхранило паметта на миналото, дишащо с настоящето и отправило смело поглед към бъдещето!” Сред уважаемите гости на събитието бяха и народните представители от 44-то Народно събрание – Дилян Димитров, Ирена Димова, Димитър Аврамов, д-р Илиян Тимчев, областният управител на област Монтана Росен Белчев, зам.-областния управителт Десислава Димитрова. Всички те изразиха своето възхищение от нашия град. Г-н Дилян Димитров сподели, че община Берковица е общината, която има най-много природни дадености и възможности за развитие на туризма, че Берковица е райско кътче, притегателна сила, която трябва да привлича все повече туристи. Отправи своите адмирации към г-жа Каменова и Общински съвет – Берковица за това, че се възползват от всички възможности на Оперативните програми, за да могат да подобрят условията на живот в града. Той порчерта своята убеденост, че  Берковица ще стане още по-добро място за живеене в бъдеще. Призовава младите хора да останат в родния град, защото има бъдеще и дадености, които трябва да бъдат използвани. Г-н Белчев сподели, че Община Берковица е една от най-красивите общини на територията на област Монтана и пожела светло бъдеще на града.

По повод празника, Община Берковица получи поздравителни адреси от Изпълнителния директор на НСОРБ Силвия Георгиева и Председателя на УС на НСОРБ Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, Кмета на Община Вършец  Иван Лазаров,  Кмета на Община Георги Дамяново Нина Петкова, Председателя на Синдиката на българските учители  Янка Такева, Кмета на Община Димитровград, Сърбия  Владица Димитров, Кмета на Община Тополовград Божин Божинов, Директора на ОД МВР – Монтана Пламен Томов, Кмета на Община Банско Иван Кадев.

На тържествената сесия бяха удостоени със званието почетен гражданин на град Берковица и Общината Милчо Спасов, който повече от 40 години прославя Берковица и Северозападна България чрез изкуството си, и проф. Иванка Гергова, чл.-кор. на БАН, която е посветила голяма част от работата си на дейности, свързани с Берковица и общината. Те са личности, допринесли със знанията, опита и таланта си за културното развитие на общината и за израстването на Берковица и нейния просперитет. Бяха връчени и годишните награди на Кмета на Община Берковица на хора, които са проявили жест на благородство, оказали съдействие в борбата с пандемията, благотворители и спортисти, заели призови места в републикански и международни състезания. Награди за принос към Община Берковица получиха РОТАРИ КЛУБ – БЕРКОВИЦА – за дарение на апаратура за детско отделение на МБАЛ – Берковица, участие в многобройни дарителски кампании и благотворителни инициативи; Флора Първанова – директор на Център за обществена подкрепа – за принос в борбата с пандемията чрез оказване на помощ и подкрепа на нуждаещи се хора и обслужване на горещ телефон за община Берковица; Сибилия Дамянова – управител  на Домашен социален патронаж – за и е отново за принос в борбата с пандемията чрез предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се хора в община Берковица; Цветостин Цветков – треньор на ръгби клуб „Балкански котки” – гр. Берковица – за завоювана шампионска титла на България по ръгби при децата и при мъжете за 2020 г. и съществен принос за развитието на спорта в община Берковица; Мария Здравкова – състезателка от националния отбор по биатлон – за завоювано престижно шесто място в европейското първенство в Австрия 2020 г. за младежи и девойки, многобройни спортни успехи и достойно представяне на община Берковица на национално и международно ниво.

В края на сесията Председателят на Обс – Берковица Милован Жан благодари от името на цялото ръководство на Общинска администрация – Берковица на всички, уважили с присъствието си тържествената сесия и пожела здраве и благоденствие. Празничното събитие завърши с химна на Берковица.

watermarked-DSC01779watermarked-DSC01813watermarked-DSC01887watermarked-DSC01827watermarked-DSC01823

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ОБЯВА НА СДРУЖЕНИЕ „МИГ -БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ“ ЗА ПРИЕМ НА ПРОЕКТИ ПО МЯРКА 19.2-8.6
Актуални Новини

АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ НА ТЕМА „ИЗСЛЕДВАНЕ НА УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА ОТ ПРИЛАГАНЕТО НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ ВЪРХУ БЕНЕФИЦИЕНТИТЕ/КАНДИДАТИТЕ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ“

Уважаеми съграждани,Моля да отделите от Вашето време в подкрепа на Сдружение МИГ – Берковица и Годеч, като се включите в

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (35) МИГ Берковица и Годеч (14) Образование (41) Община Берковица (411) Общинска администрация-Берковица (51) Общински съвет-Берковица (25) Обява (22) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (7) дневен ред (12) заповед (13) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) изложба (7) кмет берковица (8) кмет община берковица (13) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (11) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (73) обявление отдел СУТ (9) основни училища (8) отдел строителство (21) поздравителен адрес (21) проект (11) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ ЗА ДЛЪЖНОСТ „СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“

Обява за провеждане на подбор на персонал за длъжност „Сътрудник социални дейности“ по Проект BG05SFPR002-2.002-0083 „Укрепване на общинския капацитет в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.