Актуални Новини

ТЪРЖЕСТВЕНО НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ДЕВЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД ЗА ВОДАЧИ НА СЛУЖЕБНИ КУЧЕТА „БЕРКОВИЦА 2014“

pregled_berkovica_14/montana.mvr.bg/Победителите от Деветия национален преглед за водачи на служебни кучета с международно участие бяха тържествено наградени в базата в гр. Берковица. На събитието присъстваха гости от република Полша с ръководител Майк Ханчук.

В дисциплината „водачи и универсални служебни кучета” на първо място се класира Атанас Божидаров Христов от Главна дирекция „Гранична полиция” със служебно куче Брош с резултат от 361 точки. Второто място зае Силвиу Стан от Република Румъния с куче Мебам и резултат от 344 точки, трето място – Найден Стойчев Кемилов със служебно куче Берко от ОД МВР Пловдив и резултат от 335 точки.

В дисциплината „откриване на наркотични вещества” първо място спечели представител на ОД МВР Пловдив Любен Петров Руббчев с куче Жако и резултат от 371 т., второ – служител на ОД МВР Сливен Косьо Раднев Станев с куче Марк и резултат от 346 точки и трето място – Петре Юга от Република Румъния с куче Микас и резултат от 287 точки.

В дисциплината „откриване на взривни вещества” победител е Валери Иванов Михалков от ГД „Гранична полиция” с куче Верен и резултат от 376 т. Второ място – Кирил Василев Николов от СДВР със служебно куче Юли и 374 точки и трето място – Пеньо Петков Телбишки от ГД „Гранична полиция” със служебно куче Верен и резултат от 361.

Генералният секретар на Спортната асоциация на МВР комисар Иван Младенов връчи плакети на гостуващите отбори от Република Македония и Република Румъния и поздрави всички участници от името на гл. секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров, който е и председател на Спортната асоциация на МВР.