АКТУАЛНО

УВЕДОМЛЕНИЕ ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА

Общинска администрация – Берковица уведомява, че във връзка с промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност и Наредба № 44 на МЗХГ и по повод законовите изисквания при закупуване и транспортиране на животни до съответния обект, ОДБХ – Монтана разпорежда следното:

За да „вземете” (купите) прасе, е необходимо да имате Регистриран животновъден обект – лично стопанство (по установения ред) и да сте получили Удостоверение за регистрация на животновъден обект по реда на чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, издадено от ОДБХ-Монтана.

След което трябва да уговорите предварително с Регистриран (частнопрактикуващ) ветеринарен лекар, който обслужва фермата от която ще вземете прасето, да издаде в деня на сделката, ветеринарно свидетелство (електронно) за движението на животното.

Във ветеринарното свидетелство се вписва Регистрационния Номер на фермата (от Информационната система на БАБХ) на произход на прасето (точка А), идентификатора (ушната марка на прасето) и регистрационния номер и името на получателя – личния двор (точка Б) в селището, където е регистриран обекта.

Ветеринарното свидетелство има номер и дата, които се генерират автоматично от Информационната система на БАБХ, в момента на издаването му. Регистрираният (практикуващият) ветеринарен лекар, който обслужва личното стопанство на стопанина, регистрира движението на прасето (от т. А до т. Б) и вписва номера на ушната марка на прасето в регистрирания в системата (Информационната система на БАБХ) животновъден обект – личното стопанство.

В системата автоматично се записва датата, часа и кой (с регистриран достъп) оператор – ветеринарен лекар го е направил.

Транспортирането на прасето от фермата на произход до личното стопанство, задължително да става с дезинфекцирано транспортно средство, като свинарника (кочината) в която ще влезе прасето също трябва да са дезинфекцирани.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ЛИЧНО ПОЗДРАВИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Клуб на хората с увреждания – Берковица отбеляза подобаващо 3 декември – Международния ден на хората с увреждания „Добре дошли

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛEНИЕизх.Nо УОСГ-70-00-544 (1) от 02.12.2022 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.