Актуални Новини, Новини

УВЕДОМЛЕНИЕ ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА

Общинска администрация – Берковица уведомява, че след проведена среща на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов, Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и Емил Велинов – Директор на Дирекция по вероизповеданията при МС, на която бе обсъдена епидемиологичната обстановка в страната и мерките, които Св. Синод предприема във връзка с предстоящите празници – Вход Господен в Йерусалим, Страстната седмица и Възкресение Христово, бе взето решение да не се раздават върбови клонки в деня на големия християнски празник Цветница. Причината е притесненията на здравните власти са, че струпването на множество хора около храмовете ще доведе до висок ръст на заразяване с COVID-19 .

Литургията по случай празника ще започне в 9:00 часа, като църковното настоятелство,  служители от Общинска администрация – Берковица и ограните на реда ще отговарят за реда и пропусквателния режим в църквите, за да се избегне струпването на хора.

Св. Синод призовава отново настоятелно да се спазват всички предписания и разпореждания насочени към запазване на живота и здравето на българския народ!